Roadtrip in Europa

Een roadtrip in Europa is vaan mooier en interessanter dan men van tevoren verwacht. Vaak is er ergens het idee ontstaan dat alle landen in Europa in de basis op hetzelfde neer komen, maar niet is minder waar. Kijk bijvoorbeeld alleen maar naar de heerlijke sfeer van Parijs of de enorme kerstmarkt in Duitsland. Nergens anders kunt u van deze sfeer proeven. U kunt tijdens een roadtrip in Europa meerdere landen bezoeken en bezienswaardigheden bewonderen. Wij hebben een mooie route voor u uitgestippeld.

 

Roadtrip in Europa: de heenweg

Vanuit Nederland rijdt u eerst de Belgische grens over om te proeven van Antwerpen en Brussel. De Grote Markt in Brussel is absoluut de moeite van een bezoekje waard. Uiteraard mag een bezoek aan Manneke Pis niet ontbreken wanneer u in België bent. Vanuit Brussel rijdt u verder langs Luik om een bezoek te brengen aan Luxemburg, waar u natuurlijk ook de Kathedraal van Luxemburg kunt bewonderen. Vanaf hier vervolgt u uw weg naar Parijs, waar u onder meer de Champs-Élysees, de Eifeltoren, Centre Pompidou en natuurlijk het Louvre kunt bewonderen. Een dagje Disneyland Parijs is zeker aan te raden. Vanuit Parijs rijdt u door naar de prachtige Franse stad Lyon, waar u onder meer de Notre-Dame de Fourvière kunt vinden. Hier verlaat u het land om door te rijden naar het Italiaanse Turijn. Hier mag een bezoek aan het Koninklijk Paleis niet ontbreken.

 

antwerpen

 

Roadtrip in Europa: de terugweg

Vanuit Turijn gaan we weer wat meer richting huis rijden, door eerst een stop te maken in modestad Milaan in Italië. Hier kunt u de grootste designshops vinden en het is een unieke sfeer om eens mee te maken. Vanuit Milaan rijdt u Zwitserland door om uiteindelijk te verblijven in Zürich. U kunt hier onder meer een bezoek brengen aan het Swiss National Museum, aan het Meer van Zürich en aan de Bahnhofstrasse. Op dit punt van de roadtrip in Europa heeft u de keuze. U kunt nog een stukje Oostenrijk meenemen, maar u kunt ook direct Duitsland in rijden op de terugweg naar Nederland. Onderweg kunt u dan kennis maken met onder meer de steden Stuttgart, Mannheim, Frankfurt en Keulen.

 

Pech onderweg?

Voorafgaande aan het maken van de roadtrip in Europa is het goed om te controleren of u in het buitenland recht heeft op pechverhelping vanuit de autoverzekering. Is dit niet standaard binnen uw autoverzekering? De meeste autoverzekeringsmaatschappijen bieden u de mogelijkheid om een extra pakket af te sluiten voor pechhulp in het buitenland.