Roadtrip in Azië

Wanneer u een roadtrip in Azië wilt maken, dan heeft u een bijzonder ruime keuze. Er zijn eindeloos veel interessante, mooie en ronduit indrukwekkende roadtrips te maken in Azië. We kennen onder meer de volgende populaire routes: Route Japan, Route Laos, Route Sri Lanka, Route Cambodja en Route Zuidoost Azië. Eén van de meest inspirerende roadtrips in Azië is de Route Bali en Lombok. Uiteraard vertellen wij u hier graag meer over.

azie

 

Roadtrip in Azië; van Denpasar naar Ubud

U kunt landen op het vliegveld dat in de plaats Denpasar ligt, waar u direct ook terecht kunt bij diverse autoverhuren. Uiteraard kunt u dit al vanuit Nederland regelen. De eerste nacht kunt u doorbrengen in Kuta of in Seminyak. Kuta is iets voordeliger, maar ook wel wat minder leuk. U kunt de weg vervolgen naar Uluwatu. Hier vindt u niet alleen eindeloos veel watersportmogelijkheden, waaronder surfen, maar u kunt er ook genieten van prachtige stranden en u kunt er een bezoek brengen aan een indrukwekkende tempel. Surfers vervolgen hun route naar Canggu, waar u ook tal van horecagelegenheden kunt vinden. Hierna staat de plaats Lovina op de lijst, waar u onder meer op zoek kunt gaan naar wilde dolfijnen. In Munduk geniet u van de mooiste natuur, met onder meer rijstveldterrassen en watervallen. Vanuit deze plaats reist u naar Ubud om daar de vele bezienswaardige tempels te bewonderen.

 

Roadtrip in Azië: van Ubud naar Kuta

Vanuit het mooie Ubud reist u door naar Sanur. Hier kunt u heerlijk ontspannen om vervolgens de boot te pakken en Bali te verlaten. U kunt naar Nusa Lembongan varen om hier van de aangename rust te genieten. U kunt vanaf dit eiland naar de Gili Eilanden varen waar u echt even vakantie kunt vieren door helemaal niets te doen. Puur genieten! U kunt hierna gaan genieten van de uitgaansgelegenheden en de haven bij Gili Trawangan waarna u de boot naar Lombok pakt. Hier kunt u genieten van al het moois van de badplaats Senggigi. U kunt hier ook de Mount Rinjani beklimmen, wat echt de moeite waard is. Vanuit deze plaats reist u terug naar Kuta.

 

Neem de tijd

Het is goed om voor deze roadtrip in Azië de tijd te nemen om alles echt goed te kunnen beleven. Een periode van minimaal vier weken is zeker aan te raden. Zo heeft u de vrijheid om ergens waar het u erg goed bevalt een paar dagen extra te verblijven.