Actieve vakantie

Een actieve vakantie, in de vorm van een roadtrip of een tour, is ideaal voor iedereen die graag iets meer wil zien dan een enkele bestemming. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om in het buitenland een enkele bestemming uit te zoeken om daar vervolgens een hele vakantieperiode te verblijven. Mensen kiezen massaal voor all inclusive vakanties, zodat zij zelfs het resort niet meer hoeven te verlaten. Zonde, want er is zoveel te zien en te doen in de wereld!

 

Een land écht leren kennen

Wanneer iemand eens een all inclusive vakantie naar het Turkse Alanya heeft geboekt, dan zegt men al snel dat zij Turkije kennen. Zij zijn er immers geweest. Toch, wanneer zij foto’s zouden zien van honderden bezienswaardigheden in het land zouden zij verreweg de meesten niet herkennen. Een land leert u pas kennen wanneer u het heeft doorkruist, wanneer u de belangrijkste steden heeft bezocht, heeft genoten van de traditionele dorpjes en wanneer alle belangrijke highlights van het land zijn afgestreept van de bucketlist. Hier is een roadtrip of een tour natuurlijk ideaal voor. Tijdens deze actieve vakantie leert u het land écht kennen.

 

roadtrip

 

Uw eigen schema bepalen met een actieve vakantie

Het fijne aan een roadtrip of een tour is wel dat u vrij bent in het bepalen van de route. Hoe ziet uw ideale actieve vakantie eruit? Wilt u zeker enkele musea zien, wilt u eens gaan water- of wintersporten, wilt u kerken en tempels bezoeken of bent u vooral benieuwd naar de uitdagingen die in een land voor u klaar liggen? Dit zijn slechts voorbeelden. Het is bijvoorbeeld ook heerlijk om tijdens een actieve vakantie te gaan genieten van streekgerechten in diverse regio’s. De keuzes kunnen helemaal door u zelf gemaakt worden, waardoor de actieve vakantie ook perfect bij u past.

 

Betaalbaarder dan u denkt

Bij de gedachte aan een roadtrip of een tour denken velen direct aan een aanslag op de portemonnee. Deze gedachte verpest het idee al snel en dat is erg jammer, want een roadtrip of tour hoeft helemaal niet zo duur te zijn. In verreweg de meeste gevallen is een dergelijke actieve vakantie voordeliger dan u denkt.